BANDA ARTÍSTICA DE MERZA (PONTEVEDRA)

Fundada l’any 1828, la Banda Artística de Merza és l’agrupació popular més antiga de Galícia, amb actuacions per tota Galícia, a més de per Astúries, Cantàbria, Madrid, Comunitat Valenciana i Catalunya; o internacionalment a Portugal, Itàlia, Veneçuela, Argentina i Holanda.

Ha editat 7 discos, datant el primer d’ells de 1981 i l’últim de 2016.

En els últims anys ha obtingut gran nombre de primers premis en diferents certàmens, com per exemple en quatre ocasions al Certamen Provincial de l’Excma. Diputació de Pontevedra, en tres ocasions al Certame Galego de Bandes de Música o en tres ocasions al Certamen Internacional de Bandes de Música Vila D’Altea. Obté a més la Medalla d’Or del WMC de Kerkrade i és Premi de Cultura de l’Ajuntament de Vila de Creus l’any 2003 i Premi de Cultura de la Diputació de Pontevedra l’any 2013.

En l’actualitat, i des de l’any 2010 està dirigida pel Mestre José Luís Quintás.

DIRECCIÓ: JOSÉ LUIS QUINTÁS CARREIRA

José Luis Quintás Carreira és natural de Palas de Rei (Lugo). Cursa estudis de piano, composició musical i instrumentació al Conservatorio Superior de Música de A Corunya, realitzant a més, estudis de direcció musical i instrumentació per a banda de música.En la seua labor com a director cal destacar la de director de les bandes dels conservatoris de música de Lalín i Santiago de Compostel·la, a més de director de les bandes i escoles de música de Agolada i Silleda.Aconsegueix, com a director, dos primers premis al Certamen Provincial de Bandes de la Diputació de Pontevedra, un primer premi al Certame Galego de Bandas de Música i un primer premi al Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea.En la seua faceta docent és en l’actualitat director del Conservatorio de Música de Santiago de Compostel·la, treball que compatibilitza amb una activitat de transcripció de repertori per a banda i amb la direcció de la Banda Artística de Merza des de l’any 2010.