LA SIMFÒNICA DE LLEVANT

La Simfònica de Llevant es crea inicialment setembre de 2012 per iniciativa del director Joan Conill y el músic Sergi Vilar. En aquell moment, l’objectiu principal era omplir el buit existent a les comarques de Castelló amb una agrupació instrumental de vent de caràcter semi professional. L’agrupació va superar els cent integrants entre instrumentistes i cantants, el que va permetre realitzar programes de concert molt ambiciosos, on la dificultat interpretativa i la màxima qualitat eren la principal motivació. A més es van aconseguir magnífics resultats en un període curt de temps, apropant-se a les agrupacions de caràcter professional. Entre els programes musicals realitzats destacaríem: Monografia, del Mestre Vilaplana, Música Simfònica de Compositors Valencians, la versió per a piano y banda del Concert nº 2 de Sergei Rachmaninoff, així com la tercera simfonia Planet Earth de Johan de Meij. La Simfònica de Llevant va actuar en diverses vegades a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, al Teatre Municipal de Benicàssim, a la Casa de Cultura de la Sénia convidada com a Banda de Clausura del Certamen Internacional de Bandes, així como a l’Auditori de la Lira Ampostina d’Amposta convidada al Festival De Banda a Banda.

DIRECCIÓ: JOAN F. BALLESTEROS

Director de banda, orquestra i cor. Pianista, compositor i productor musical. Expert en  màrqueting musical i creador de projectes formatius i artístics. Professor de postgrau a la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Florida Universitat. Co-director de la banda professional La Simfònica de Llevant, de New Experience Orchestra (NEO) i del cor La voix de l’âme. Director de l’Escola de Direcció de Banda i Didàctica de l’Assaig, CEO en Activamus: model de gestió musical, Edukamus: gestió formativa de música y dansa y Just 4 You Music Solutions, productora de música clàssica i jazz.

DIRECCIÓ: JOAN CONILL

Director de banda. Fundador, director y gerent de la banda professional La Simfònica de Llevant i director de l’Escola de Direcció de Banda i Didàctica de l’Assaig. Professor del I Títol Especialista en Direcció de Banda que es farà a l’Estat espanyol. Ha estat assessor musical de realització del Certamen Provincial de Bandes de la Diputació de Valencia. Actualment es el Director Artístic de l’Associació Musical Santa Cecília d’Albocàsser i  professor del Conservatori Professional de Música d’Onda (Castelló) a l’especialitat de banda.