Freiburger Blasorchester

L’orquestra de vents de Friburg, está formada per músics veïns de Friburg i els seus voltants. El repertori de l’orquestra abasta des dels arranjaments d’obres clàssiques, passant per la literatura original moderna per a Orquestra de Vent, fins a una música d’entreteniment moderna i sofisticada. 

L’orquestra s’ha donat a conèixer a un ampli públic gràcies a nombrosos concerts i competicions d’èxit tant del país d’origen com a l’estranger com per exemple, els concerts celebrats a Görlitz, Roma i Temesvar (Romania). 

Han estat invitats  als famosos concerts de “Promenadenkonzerten”, o a Guebwiller a França. La Blasorchester de Friburg participa regularment en competicions i concerts entre els quals cal destacar: Kerkrade (Països Baixos), Vöcklabruck (Àustria) i a Friedrichshafen (Alemanya) i València (Espanya). 

L’orquestra és molt activa en la formació de directors amb l’orquestra de práctica Metafoor, el curs d’estudi privat d’Alex Schillings, a l’Acadèmia BDB d’Staufen o com a orquestra per als participants en el concurs Life Long Learning Conductor Course. El passat 12 de novembre de 2022, l’orquestra va celebrar el seu centenari, on van invitar al quartet “Barcelona Clarinets Players.”

Des de gener del 2019, Miguel Etchegoncelay és el director artístic de l’Orquestra de Vents de Freiburg.

Director: MIGUEL ETCHEGONCELAY

Miguel Etchegoncelay (Córdoba, Argentina, 1970), va estudiar composició i direcció al seu país natal, com així també a Itàlia, Suïssa i França, on resideix actualment.

És titular de màsters de direcció dels conservatoris de Basilea i de Zurich, com així també d’un màster en Gestió i Política de la Cultura de la Universitat d’Estrasburg.

Entre els seus mestres es troben Franco Cesarini, Felix Hauswirth, Jan Cober, Eugene Corporon i Tim Reynish. 

Miguel Etchegoncelay dirigeix i ensenya regularment en tota Europa, els Estats Units i Amèrica Llatina.

Actualment és professor de direcció d’orquestra del Conservatori de Música i Académia Superior de Música d’Estrasburg, com així també de l’Instituto Superiore Europeo Bandístico.

És titular de diversos ensembles musicals a la regió de « tres fronteres », Suïssa, Alemanya i França.

Ha estat elegit president de la World Association for Symphonic Bands ans Ensembles (WASBE) per al bienni 2024 – 2026.