BANDA DE MÚSICA DE EL ESPINAR

La Banda de Música de l’Espinar es va fundar l’any 1939, sota la direcció de D. Quintín Somolinos. Aquesta banda que va iniciar els seus passos sent una Banda Municipal, posteriorment es va transformar en Associació Cultural.

L’any 2015 es van celebrar els 75 anys de fundació amb diversos actes musicals que han tingut com a colofó el lliurament per part de l’Ajuntament de la Medalla de la Vila de l’Espinar “El Pi d’Or”.

La Banda ha tingut en total deu directors dels quals destaquem per la seva llarga trajectòria i influència a José Ruyra Ruescas, Josuè Martínez sota la direcció del qual va crear l’Escola de Música de l’Espinar, Javier Lechago García, que sota la seva direcció la formació va esdevenir Banda Simfònica.

Cada any incorpora joves músics que procedeixen de l’Escola Municipal de Música, principal pedrera on nens, joves aficionats en general comencen els seus estudis musicals que després completen al conservatori.

Des de l’any 2013 el nostre director és D. José Luis López. Cada any es realitza un Cicle de 20 Concerts, amb repertoris molt cuidats i de diferents estils. Així com es participa en el cicle de concerts que organitza el Teatre Juan Bravo de Segòvia.La Banda de Música de l’Espinar està composta en l’actualitat per noranta músics de diferents edats, tot i que majoritàriament joves que compatibilitzen els seus estudis mitjans i professionals al Conservatori.

DIRECCIÓ: JOSÉ LUIS LÓPEZ ANTÓN

Nascut a 1.990, inicia els seus estudis musicals als 7 anys a l’Escola Municipal de Música de l’Espinar. Cursa el Grau Superior al Conservatori de Salamanca, finalitzant els seus estudis amb Matrícula d’Honor i Premi Extraordinari en l’Examen Final de Carrera.

Llorejat en el “London Conducting Competition 2014” és director titular i artístic de l’Orquestra Simfònica d’Àvila (OSAV).

Forma part del claustre de professors de la facultat de música de la Universitat Alfonso X “El Sabio” a Madrid, com a professor assistent d’orquestra.

És integrant de la borsa de directors joves de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) i de l’Orquestra Jove d’Extremadura (OJEX).

Director de la Banda Municipal de Música de l’Espinar des de 2013 realitza concerts en col·laboració amb artistes com Serafín Zubiri, Juan Valderrama, Celtas Cortos…

Des de l’any 2012 és alumne de direcció d’orquestra dels mestres Miguel Romea i Andrés Salat. Així mateix rep consells del mestre Andrew Gourlay (director titular de l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó).

Properament treballarà com a director convidat al Taller de Música Contemporània (TACS) del Conservatori Superior de Música de Castella i Lleó, a més de futurs compromisos amb la OSAV.

Com a instrumentista: és convidat regularment per la OSCYL (Orquestra Simfònica de Castella i Lleó), per a ocupar funcions de Saxòfon Solista.També ha rebut diversos premis a nivel nacional.