BANDA DE MÚSICA SEMENTEIRA DE CAMBRE [A CORUÑA]

La Banda de Música “Sementeira” de Cambre fa la seva presentació oficial al local “La Juventud de Cecebre” el 27 de desembre de 1986, formada i dirigida per D. Francisco Rivas Andrade, fins l’any 2001, data a partir de la qual pren la direcció D. Francisco Javier Vidal Suárez, solista de la Banda Municipal d’A Corunya. L’activitat de l’agrupació se centra en l’Ajuntament de Cambre i la seva província, amb nombroses activitats al llarg de l’any, en paral·lel amb l’Escola de Música, integrada a la mateixa entitat, i fundada el 1980. El setembre de 2007, la BMSC porta a terme l’enregistrament del seu 1r CD, A Corunya, repetint experiència amb un 2n CD el juny de 2012, pel 25è aniversari de l’agrupació. Els premis aconseguits per la Banda de Música “Sementeira” de Cambre són:
• I Certamen Gallec de Bandes de Música (novembre 2007), on aconsegueix el Primer Premi de la tercera secció, i la Menció Especial a la millor interpretació d’una obra d’autoria o temàtica gallega.
• III Certamen Gallec de Bandes de Música (novembre 2009), aconsegueix el
Tercer Premi de la segona secció.
• CXXIV Certamen Internacional De Bandes De Música “Ciutat De València” (juny 2010), on aconsegueix el Segon Premi en la tercera secció.
• VII Certamen Gallec de Bandes de Música (novembre 2013), on aconsegueix el Segon Premi de la segona secció.

DIRECCIÓ: FRANCISCO JAVIER VIDAL SUÁREZ

Neix a Arcade (Pontevedra) el 1968. Comença els seus estudis musicals amb el seu pare, que continuarà oficialment en els conservatoris de la Corunya i Vigo, sent aquest últim on aconsegueix el títol de mestre de clarinet amb brillants qualificacions, Matrícula d’Honor en Grau Mitjà , i Premi d’Honor Fi de Carrera, per unanimitat, en Grau Superior. L’any 1985 ingressa per oposició en la JONDE, Jove Orquestra Nacional D’Espanya, sent el primer gallec en formar-ne part.
Va formar, va fundar i va dirigir nombroses agrupacions de cambra, essent
actualment membre del quartet de clarinets “Divertimento” amb el qual
realitza una intensa activitat. Va ser professor de clarinet en escoles de música i conservatoris de tota Galícia. En el camp orquestral va ser membre de l’Orquestra de Cambra del Conservatori de Vigo, clarinet solista de l’Orquesta Municipal de A Corunya”, actuant com a concertista en nombroses ocasions. Va col·laborar amb l’Orquestra Simfònica d’Euskadi, amb l’Orquestra Simfònica de Galícia i amb la Real Filharmonia de Galícia. Va ser director de la Banda de Música Municipal de Viveiro des de l’any 1994 fins al 2005. L’any 2004 va realitzar un Màster en interpretació de clarinet a la Universitat d’A Corunya. En l’actualitat forma part del quadre de professors de la Banda de Música Municipal d’A Corunya des de 1989 sent clarinet solista i porta la direcció de la Banda de Música Sementeira de Cambre.