AGRUPACIÓN MUSICAL

L’Agrupació Musical de Beniaján és un dels emblemes més importants de la seua localitat, pertanyent al municipi de Múrcia.

Data la seua constitució de l’any 1907, encara que existeixen referències d’activitats musicals des de 1890. Reapareix amb més força l’any 1979, gràcies a un grup d’antics músics i socis que s’il·lusionen amb un nou projecte amb un afegit important: una banda, amb una escola de música que la sustenti.

Després de més de trenta-set anys, podem afirmar que és conegut l’èxit que l’Agrupació Musical de Beniaján ha tingut, tant en les seues actuacions com amb el gran nombre de professionals que ha bressolat i els alumnes que ha format la seua escola.

Són molts els premis arreplegats al llarg dels anys en els diversos certàmens en els quals la AMB ha participat, sent la banda més premiada de la regió de Múrcia.

Cal destacar el primer premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València l’any 1994 i els vuit primers premis en el Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Múrcia”.

En l’actualitat la banda està composta per més de 90 músics, la majoria d’ells estudiants en els conservatoris professional i superior de la ciutat de Múrcia.

DIRECCIÓ: MARIO ORTUÑO

Francisco Valero-Terribas, format com clarinetista al Conservatori Superior de Música de València, és Llicenciat en Direcció d’Orquestra. Va guanyar diferents concursos com a clarinetista en prestigioses orquestres espanyoles (RTVE, ONE, OSM, etc) i va completar els seus estudis de Direcció en Acadèmies i Universitats amb major reconeixement internacional.Aparicions en formacions, entre les quals cal destacar: Tonhalle-Orchester Zürich, Orchestra Sinfónica di Bari, North Czech Philharmonic, Bulgarian Opera State, BMS Rio de Janeiro, Festival Strings Lucerne, Orquestra do Algarve, Kiev Theatre Orchestra, National Radio Orchestra Bucharest, Pärnu Linnaorkester, Haifa Symphony, Orquestra Simfònica de Balears, Orquesta de Extremadura, World Youth Orchestra i Jóvenes Orquestas Nacionales de España, Estònia i Armènia. Director de l’Acadèmia de música contemporània Joven Orquesta Nacional de España (2011 y 2012), va ser Director Assistent del Palau de les Arts “Reina Sofia” de València, treballant amb els Mestres Isaac Karabtchevsky, Yoel Levi, Omer Meir Wellber i Jesús López-Cobos.Des de 2010 és el director de la Banda Simfònica CIM de Mislata.