BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA

La Banda Municipal de Barcelona és una de les agrupacions musicals locals més antigues de la ciutat. Creada el 1886 per l’Ajuntament de Barcelona, des del 2007 és resident a L’Auditori on ofereix una temporada estable de concerts i desenvolupa projectes amb la col·laboració d’artistes i formacions d’àmbit nacional i internacional. A partir del setembre de 2018, comença una nova etapa amb José R. Pascual-Vilaplana com a director titular.

Amb més de 130 anys d’història, la Banda s’ha mantingut fidel als preceptes que van motivar la seva creació apropant la música dels grans compositors a la ciutadania i oferint actuacions de gran qualitat. A més, la Banda ha sabut adaptar-se a nous reptes actuals motivant la difusió de repertori original per a banda, encarregant estrenes a compositors catalans o col·laborant amb agents artístics heterogenis. 

A dia d’avui, la nostra Banda Municipal de Barcelona és una agrupació compromesa amb la societat que l’envolta, partícip del seu temps i protagonista activa de l’escena musical barcelonina.

Director: Juan Miguel Romero Llopis

Nascut a Monfort del Cid, és professor de clarinet i direcció d’orquestra així com d’educació musical. 

Ha sigut director titular de la Banda Musical “La Lira” de Monfort del Cid, l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, Orquesta Sinfónica de Sant Vicent del Raspeig, Banda Municipal de Santiago de Compostela, Banda Municipal de Palma de Mallorca i la Banda Simfònica de la Unió Musical d’Almoradí. Ha dirigit, la Banda de Lalín, la Banda Municipal de Vitoria, Banda Municipal d’A Coruña, Banda de Música de Pontevedra, Banda Municipal d’Albacete, l’Orquestra Ciutat de Novelda, Orquesta Sinfónica de Murcia y Orquestra Filharmónica Cidade de Pontevedra. Professor convidat al Conservatori Superior de les Illes Balears i al Centro Superior de Estudios Musicales MUSIKENE. 

De 2010 a 2015 va ser director assistent de la Banda Municipal de Barcelona. Catedràtic de Direcció d’Orquestra en el Conservatorio Superior de Música Manuel Massotti Littel de Murcia. Ha format part del jurat en certàmens d’interpretació i composició de música per a banda. 

En l’actualitat compagina la direcció com a convidat amb la titularitat artística i tècnica de la Banda Municipal d’A Coruña.