L’Agrupació Musical Senienca (AMS) ja ha escollit el tercet que s’ocuparà d’escollir la formació guanyadora del XIII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, que se celebrarà a  la Casa de Cultura d’aquesta població el pròxim diumenge 14 d’abril. Es tracta de tres músics, directors, compositors i professors amb una destacada carrera professional nacional i internacional.

D’una banda, trobem al director valencià Miquel Rodrigo, amb una dilatada carrera internacional al capdavant de destacades formacions com: WDR Rundfunk Orchester de Colònia, LSO Limburgs Symphony Orchestra, Deutsches Kammer Orchester Frankfurt am Main, North-Holland Philharmonic Orchestra de Haarlem o el Royal National ballet d’Holanda. Ha dirigit a Espanya, entre altres, les orquestres simfòniques de València, Còrdova, Saragossa, Múrcia i Castella i Lleó. Ha estat membre dels més prestigiosos jurats nacionals i internacionals. Ha desenvolupat una intensa tasca com a pedagog en prestigiosos centres com el Centre Superior de Música del País Basc MUSIKENE, Centre Superior de Música “Katarina Gurska” a Madrid, “CODARTS” “University of the Arts” a Rotterdam o la “Zuyd University Conservatorium Maastricht” als Països Baixos.

Director associat de la Banda Reial de les Forces Aèries d’Holanda des de 1995, és des del 2004 Catedràtic de Direcció d’Orquestra i Màster de Música de Conjunt al Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA), on és cap del Departament d’Estudis Orquestrals i titular de les seves agrupacions simfòniques.

D’altra banda, al compositor holandès, Eduard de Boer (1957). Va estudiar piano amb Thom Bollen, composició amb Hans Kox al Conservatori d’Utrecht i direcció d’orquestra amb Anton Kersjes al Conservatori de Maastricht. De 1981 a 1990 va treballar com a pianista independent per a les orquestres i el cor de la ràdio holandesa. Després, va decidir dedicar-se íntegrament a la composició, sovint usant el cognom Alexander Comitas. L’octubre del 2017, De Boer va rebre el premi holandès BUMA Brass per a música de vent, pels seus mèrits en aquest camp. L’octubre del 2018 va guanyar el primer premi del concurs de composició Peter and the Wolf per a música infantil a Iekaterinburg amb la seva composició The Symphonic Color Factory. I el desembre del 2018 va ser guardonat amb el Premi de Santa Cecília per l’Associació d’Amics de la Música de Yecla.

De Boer també imparteix cursos i conferències sobre composició a tot Europa i ensenya fonaments bàsics de composició al Centre Leopold Mozart de la Universitat d’Augsburg.

I el tercer membre del jurat és el jove català Xavier Pagès (1971). Ha estudiat piano, composició i direcció d’orquestra a Barcelona i Viena amb Montserrat Almirall, Margarita Serrat, Salvador Pueyo, Albert Argudo, Reinhard Schwarz i Georg Mark. Ha col·laborat amb músics com Edmon Colomer, Joan Guinjoan, Salvador Mas, Josep Pons, i Antoni Ros Marbà. Ha estat guardonat en el 10è Concurs Internacional de Composició Musical Andrés Gaos, el 17è Concurs Internacional de Composició Musical Ciutat de Tarragona, el Concurs Internacional de Composició per a Cordes de la Orquestra de Corda d’Oare, i el Concurs Mirabent Magrans per a joves intèrprets, entre d’altres. Ha dirigit formacions com l’Orquesta Ciudad de Granada, l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, l’Orquesta Sinfónica Sinaloa de las Artes (Mèxic), Orquesta Filarmónica de Mendoza (Argentina), la Thüringen Philharmonie (Alemanya), Orchestre de Catalogne (França), la Camerata Eduard Toldrà, l’Orquestra Camerata XXI, la Giorquestra, l’Orquestra Camera Musicae i ha estat director titular de la Cobla Sant Jordi.

Actualment, és director del Barcelona Modern Ensemble i professor de composició i direcció al Conservatori Superior de Música del Liceu.” El Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, està obert a bandes no professionals d’arreu del món amb un màxim de 100 músics. En aquesta tretzena convocatòria hi participaran dos formacions en la Secció Segona que està dotada amb 4.000 euros de premi. Es tracta de la Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València i la Banda de Música Sementeira de Cambre de A Coruña. El Certamen està organitzat per l’AMS i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de  l’Obra Social La Caixa i amb el suport de diferents entitats locals i del territori.