L’Agrupació Artístico Musical el Trabajo de Xixona guanya el primer premi del XII Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia

L’Agrupació Artístic Musical ‘el Trabajo’ de Xixona (Alacant) amb 287,40 punts va resultar la guanyadora del XII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ celebrat ahir a la tarda-nit a la Casa de Cultura de la Sénia. Les altres dues formacions participants en la Secció 2 del Certamen, la Filarmonica Uniao Tavairense (Portugal) i la Banda Sinfónica de la Asociación Cultural Artística Ciudad de Atarfe (Granada), amb 252,60 i 239,20 punts respectivament, van aconseguir totes dues un segon premi. La formació alacantina es va emportar un diploma, un trofeu i els 4.000 euros del primer premi i les altres dues bandes un diploma acreditatiu de la seva participació en el certamen.

La pluja caiguda ahir a la Sénia va fer que s’hagués de suspendre la cercavila de les bandes prevista per al migdia, però no el concurs que va comptar amb un nodrit públic que va gaudir de la gran qualitat de les tres formacions. El coordinador del certamen i director de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca, Pep Vila, ha remarcat que «un any més hem sentit l’escalfor del poble de la Sénia, així com el gran treball de preparació de les bandes participants. Així que un any més estem satisfets del resultat del certamen que recordem que vol ser un aparador del treball de les formacions de música que s’hi dediquen de manera no professional».

Cal recordar que les tres bandes concursaven en la Secció 2 del Certamen que està adreçada a bandes no professionals amb un màxim de 100 músics, un màxim de 7 intèrprets aliens a la formació i un màxim de 6 instruments de corda. Cadascuna de les bandes va interpretar tres peces, un pasdoble o marxa de presentació no puntuable i fora de concurs, l’obra obligada del Certamen que en aquest cas era ‘Figures sonores’ d’Henk BADINGS (Ed. Molenaar) i, finalment, una obra de lliure elecció. El jurat va estar format per tres directors de banda i professors de reconegut prestigi, la suïssa, Isabelle Ruf-Weber, el belga Yves Segers i el català Manel Valdiviesa.

El Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ està organitzat per l’Agrupació Musical Senienca i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social La Caixa i amb el suport de diferents entitats locals i del territori. És únic a Catalunya i pretén promocionar i premiar les formacions de música no professional d’arreu del món.