L’orfeó es funda com a associació a principis de 1967 de la ma del seu primer director Mariano Segura Serra i pren el nom del conegut compositor, fill d’Albaida Eduardo Torres Pérez. Fins els nostres dies ha participat en molts concerts, certàmens i festivals de l’Estat espanyol guanyant-se el reconeixement del públic allí on ha actuat. Compta amb un ampli repertori de música coral. Ha rebut molts premis i guardons en certàmens i concursos a Sagunt, Torrevella, Concentaina, Ejea de los Caballeros, Totana i Guido d’Arezzo (Itàlia). El 1992 celebra els seu 25 aniversari i suposa un rellançament de la seua activitat de la ma de l’actual director Robert Sellés. Aquest any 1997 interpreta per primera vegada el “Glòria” de John Rutter per a cor, orgue i instruments de metall recorrent diversos escenaris de la geografia valenciana. El 1999 interpreta el Glòria de Vivaldi per a cor i orquestra. Durant aquests anys i fins l’actualitat compagina aquestes actuacions amb concerts a la seua població on combina repertoris de compositors de totes les èpoques i estils. El 2017 celebra el 50è aniversari i organitza un gran espectacle amb l’obra Carmina Burana amb més de 200 cantants i una orquestra.

Actualment compta amb 32 membres, alguns dels quals fundadors. El seu director actual és Josep Robert Selles i Camps, natural de la ciutat de Cocentaina.

Josep Robert Sellés i Camps

Llicenciat “With Distinction” en Direcció d’Orquestra per la Royal Schools of Music de Londres.
Estudia direcció de cors al Conservatori Superior de Música de València, amb Eduardo Xifre, obtenint el Premi Extraordinari Fi de Carrera. És Professor Superior de Guitarra pel Conservatori “Oscar Esplà” d’Alacant sent
guardonat amb el Premi Extraordinari en aquesta especialitat. Estudia composició amb Javier Darias i Amando Blanquer, assistint a diversos cursos de perfeccionament impartits per personalitats de la talla de Luis de
Pau, Ramón Barce, Tomás Marco, Alfredo Aracil, José Luis Turina, Cristóbal Halffter i Tristán Murail.
És director tècnic del “Certamen Coral FIRA DE TOTS SANTS de Cocentaina”, pel que han passat les millors formacions corals d’Espanya. Dirigeix el “Cor de Cambra Discantus” des de la seva creació el 1991, entitat amb la qual ha aconseguit diversos premis en diversos concursos nacionals i internacionals, entre els quals cal destacar el Primer Premi absolut al Certamen Internacional de Havaneres i polifonia de Torrevella de 1996, edició en la qual també va ser guardonat amb el Premi “Josep Hodar” a la millor direcció.
Amb el Cor de Cambra Discantus ha registrat 2 treballs discogràfics: “Típics Topics de Nadal “i” Eklektikant … s’temps de Discantus “. Ha dirigit la “Sociedat Ateneu Musical Contestà”, amb la qual va aconseguir la menció de honor al Certamen Internacional de Bandes “Ciutat de València 1997”. Ha estat guanyador del primer premi del “I Concurs de Composició Coral de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana 1999 “així com a finalista del” II Premi de Composició Coral Matilde Salvador “. És guanyador del premi de composició MANUEL PARADA 2017 del Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevieja.
Ha dirigit diverses obres simfònic corals, entre les quals cal destacar: “Carmina Burana “de C. Orff,” Magnificat “i” Glòria “de Vivaldi,” Magnificat “de G.B. Pergolesi, “Magnificat” de J. Rutter, “Glòria” de J. Rutter, “Requiem” de W.A. Mozart, “Missa en Buenos Aires “de M. Palmeri,” The Armed Man – A Mass of Peace “i” Requiem “de K. Jenkins, la seva pròpia “Missa Mare de Déu” o “Stabat Mater” de S. Dobrogosz.